Husbil & husvagn

Hästbil & hästtransport

Vi tar hand om service, reparation och rekonditionering av din husbil, husvagn, hästbil och hästtransport så att ditt fordon rullar säkert och tryggt året om.

Hästbil

Vi reparerar, servar och utför rekonditionering på alla typer av hästbilar. Teknikerna i vår verkstad har bred motor- och maskinkunskap och tar hand om din hästbil enligt rekommenderade protokoll. Under en service går vi igenom ditt fordon och tar hand om mindre underhåll direkt, hittar vi slitage som behöver större åtgärder kontaktar vi alltid dig först. Vår verkstad byter också däck och lagar stenskott.

Det här gör vi för husbil och hästbil

  • Rekonditionering utvändigt och invändigt som ökar livslängden
  • Bromskoll som garanterar säkra resor
  • Grundlig service inför besiktning eller säsongsstart
  • Däckbyten, stenskott och reparationer

Hästtransport

En hästtransport behöver vara säker både för dig och för din häst. Med regelbunden service och bromskoll minimerar du risken för att skador eller olyckor drabbar din hästtransport. I vår verkstad möts du av erfarna tekniker som följer de senaste rekommendationerna för service och reparation för hästtransporter.

Det här gör vi för husvagn och hästtransport

  • Rekonditionering utvändigt och invändigt som ökar livslängden
  • Reparationer och service enligt rekommenderade protokoll för att säkerställa både din och din hästs säkerhet

Husvagn

Vi tar hand om alla märken och årsmodeller av husvagnar. När du lämnar in din husvagn till oss för service har vi en särskild punkt för grundlig kontroll av bromsarna, eftersom bromsarna dels slits, dels är den ensamt viktigaste faktorn för en säker semester i husvagn. Skulle skadan redan vara framme reparerar vår verkstad din husvagn.

Husbil

Våra tekniker har bred maskinkunskap och tar emot husbilar av alla märken och årsmodeller. Inför besiktning, säsongsstart eller när det var länge sen sist, då kan det vara läge att ge husbilen en genomgående service. Vi utför rekonditionering utvändigt och invändigt som ökar trivseln och avlägsnar smuts som annars kan leda till större skador.

Behöver du ny flakskiva till din hästtransport eller släpvagn?

Ring oss på
0411-427 47

Hjulinställning för husbil och hästbil

Korrekt hjulinställning på din husbil eller hästbil gör att du sliter mindre på dina däck och behöver köpa nya däck mer sällan. Rätt hjulinställning ger också mindre friktion, alltså mindre motstånd när du rullar, och därför en lägre bränsleförbrukning. När hjulen står rätt, står också ratten rätt, vilket ger dig bättre kontroll på körningen och en säkrare framfart. Att kontrollera hjulinställningarna en gång varje säsong är ett enkelt sätt att öka säkerheten och livslängden på dina däck och samtidigt minska dina kostnader.