Om oss

1961

Erik Andersson öppnade en Caltex bensinstation på Södergatan i Skurup. Med sig i verksamheten hade Erik sönerna Stig och Kalle. Sex år senare, år 1967 flyttade de till Svaneholmsvägen där verksamheten ligger än idag. Macken erbjöd traditionell försäljning och verkstad och blev under uppstartsåren känd för sin pålitliga service.
Eftersom verkstadsuppdragen ökade kraftigt arrenderade Stig & Kalle Andersson ihop med Leif Nilsson Scania-Bilar och etablerade sig på Norregatan i Skurup.

1974

Det här året etablerades namnet Motorcenter i Skurup AB. Detta efter att verksamheten köpts upp från Scania-Bilar. Motorcenter fortsatte som en kontraktsverkstad för Scania-Bilar.

1980

I början på 80-talet började tredje generationen att praktisera i företaget. Kalles son Ola på Motorcenter och Stigs son Jörgen på macken vid Svaneholmsvägen.

1993

Verksamheterna renodlades och alla reparationsjobb flyttades från macken till Motorcenters lokaler på Norregatan. Samtidigt köptes även bilförsäljningen från Scania-Bilar och en VW/Audi miljö skapades i Motorcenters lokaler. Antal anställda i Motorcenters verksamhet hade nu vuxit till 14 anställda.
Under 90-talet har Caltex-macken följt med bensinbolagens utveckling och har först ändrat namn till Caltex Texaco för sedan att bli en fulländad Preem-mack.

2012

Den 31a oktober blev en milstolpe för verksamheterna. Macken som har varit i familjens ägo sedan 60-talet överlämnades till nya ägare. All uthyrningsverksamhet flyttades till Motorcenter och Stigs son Jörgen blev kollega till Kalles son Ola på Motorcenter.
Med idén om att skapa ett nytt center för uthyrning, rekonditionering och bilvård tog Ola och Jörgen i början på september kontakt med Sting reklambyrå. Den 27:e september presenterade Yngvar Naess och Maria Hultgren från Sting reklambyrå ett helt nytt koncept under namnet "47".

2013

Den 1:a januari startades bolaget 47 i Skurup AB som en del av Motorcenter Group. Den 26:e oktober slog 47 upp portarna på Östra Olstorpsgatan i Skurup. Där byggde Ola och Jörgen upp ett nytt center där de kunde specialisera sig på småreparationer av alla bilmärken, uthyrning, försäljning och reparation av släp, rekonditionering och försäljning av smörjmedel. Antal anställda inom Motorcenter har nu stigit till 26 anställda.

2015

Den 1:a december hade 47 växt så pass mycket att större kompetens och fler medarbetare behövdes. 47 utökade och köpte upp KH bilteknik i Skurup vilket innebar ett välkommet tillskott i form av fler tekniker, men främst i den värdefulla kunskap och erfarenhet de medförde. Och härifrån fortsätter resan...