Om oss

1961

Erik Andersson öppnade en Caltex bensinstation på Södergatan i Skurup. Med sig hade han sönerna Stig och Kalle.

1967

Verksamheten flyttade de till Svaneholmsvägen där den ligger än idag. Allteftersom verkstadsuppdragen ökade arrenderade Stig och Kalle en verkstad för Scania-Bilar ihop med Leif Nilsson. De etablerade sig på Norregatan i Skurup.

1974

Det här året etablerades Motorcenter i Skurup AB. Detta efter att verksamheten köpts upp från Scania-Bilar. Motorcenter fortsatte som en kontraktsverkstad för Scania-Bilar.

1980

I början på 80-talet började tredje generationen att praktisera i företaget. Kalles son Ola på Motorcenter och Stigs son Jörgen på macken vid Svaneholmsvägen.

1993

Verksamheterna renodlades under året. Bilförsäljningen köptes från Scania-Bilar och en VW/Audi-miljö skapades i Motorcenters lokaler. Reparationsjobb flyttades också till Motorcenter. Antal anställda hos Motorcenter hade nu vuxit till 14 personer. Caltex-macken hade följt bensinbolagens utveckling och ändrade först namn till Caltex Texaco för att sedan bli en fulländad Preem-mack.

2012

Den 31 oktober 2012 blev en milstolpe för verksamheterna. Macken som har varit i familjens ägo sedan 60-talet överlämnades till nya ägare. All uthyrning flyttades till Motorcenter och Stigs son Jörgen blev kollega till Kalles son Ola på Motorcenter.

2013

Den 1 januari startades 47 i Skurup AB som en del av nybildade Motorcenter Group – som idag heter Swede-Center Group. Den 26 oktober slog 47 upp portarna på Östra Olstorpsgatan i Skurup. Där byggde tredje generationens verkstadsägare Ola och Jörgen upp ett nytt center för uthyrning och bilvård. Antal anställda hade nu stigit till 26 personer.

2015

Den 1 december utökade 47 genom köpet av KH bilteknik i Skurup. Köpet gav ett välkommet tillskott av kompetens och kollegor. 47 är nu ett rekonditioneringscenter med MECA-verkstad under ledning av Jörgen Andersson. Motorcenter är återförsäljare av Volkswagen, Audi, SEAT och Skoda samt verkstad för kvalificerad originalservice under ledning av Ola Andersson.

2017

Under hösten gjorde Swede-Center Group sitt nästa förvärv när Skåbi (Skåne bilinredningar) i Helsingborg och Staffanstorp lämnade över ägandeskapet till Ola och Jörgen. Med de nya ägarna uppdaterades Skåbis färger och utseende något, men verksamhetsområdet fortsätter kring samma pålitliga inredningstjänster åt kundernas företagsbilar.

2020

Swede-Center Group välkomnar Växellådssevice VXL. Med den rekryteringen kan Swede-Center Group erbjuda sina kunder en verkstad dedikerad åt växellådor med specialkompetens inom det specifika området.

2021

VXL flyttade till Skurup som ännu ett steg i att öka närheten till service av god kvalitet.

2022

I mars öppnade vi utbyggnaden till 47 med en ny utökad verkstad. Sedan 47 startades 2013 så har vi utökat verksamheten med bil-, släp-, husbilsreparationer, skadecenter, bilglas och däck.